Meander aan de slag met de Djembé!

De workshop Djembé is een groot succes! De negentien deelnemers staat onder de inspirerende en gedreven leiding van Martijn Hoogstra. In 10 lessen leren zij de kunsten van het spelen op een Djembé.
Uiterlijk hebben de instrumenten een soortgelijke vorm. De djembé is gemaakt van een uitgeholde boomstam en is bespannen met een geitenvel. Verrassend is dat het geluid van elke djembé weer anders is.
De groep is erg enthousiast. Het is leuk om te zien dat iedereen op een andere manier op de djembé speelt. De dames zijn heel voorzichtig; een enkeling heeft zichtbaar moeite met het geitenvel en aait alle kort geschoren haren dezelfde kant uit
De meeste heren slaan veel harder, wilder zelfs. Zij gebruiken de workshop meer als een anti-agressie training!
Voor het spelen op een Djembé moet je je ringen afdoen. Ik heb er altijd wat moeite mee als iemand voor zijn vrijetijdsbesteding de trouwring vlug verstopt. Maar het is duidelijk: voorkom schade.
Martijn heeft een hekel aan papier. IJverige cursisten die wat notities maken noemt hij boekhouders; speel vanuit je gevoel. De kunst van het Djembé-spelen is, om de tonen in het gewenste ritme te spelen. Vaak afwisselend met de linker- en rechterhand, soms ook meerdere keren het een hand achtereen. We leren drie tonen; van hoog naar laag: de slap, de toon en de bas, oftewel in de taal van Martijn: ta, toe en boem.
Ben je benieuwd hoe de Break klinkt, de Meni of de Dimetjé? Vraag het eens aan een van de deelnemers. Beslist de moeite waard om het ook eens te proberen.

Een verslaggever

Speel met Hiparikaan

We nodigen u uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie
over een van onze producten of diensten.